Zoek jij een goede reden om lekker ongegeneerd en zonder schuldgevoel van dat ene stukje chocolade te genieten? Dat komt goed uit, want wij hebben er namelijk drie voor je!

1. Chocolade maakt gelukkig
Chocolade bevat verschillende stofjes die een oppeppend en opbeurend effect hebben. Zoals Tryptofaan (voor een positief effect op je emoties, eetlust, slaap en pijnervaring), Theobromine (voor een ontspannen gevoel van lichaam en geest) en Phenylethylamine (voor een opgewekter en alerter gevoel).
2. Chocolade helpt je om af te vallen
Even twee keer knipperen met je ogen, maar je leest het goed! De beruchte dikmaker helpt jou met afvallen. De truc is om elke ochtend een klein blokje pure (liefst rauwe) chocolade te eten. Dankzij de eerder genoemde stofjes vermindert je eetlust en voel je je lekkerder in je vel, en bovendien bevat chocolade ook nog eens vezels en gezonde vetten.
3. Chocolade is rijk aan antioxidanten
Het klinkt misschien gek, maar een klein blokje rauwe chocolade van 10 gram heeft een hogere ORAC-waarde (het vermogen om vrije radicalen op te vangen) dan een  bakje bosbessen of een sinaasappel. Antioxidanten helpen je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Dit geldt overigens niet voor melkchocolade. Hier zitten vaak veel suikers in en melk vermindert de antioxidantenwerking.
Time for a snack break

Leave a comment