We grijpen snel naar allerlei crèmepjes, zodra we een rimpeltje ontdekken of onze huid vaal lijkt. Maar fruit kan je redder in nood zijn! De meeste fruitsoorten bevatten veel antioxidanten en mineralen, die je huid een flinke oppepper geven.

Kersen

Rimpeltje(s) ontdekt? Tijd om een voorraad kersen in te slaan. Het vitamine C-gehalte gaat namelijk rimpels tegen, beschermt de huid en bevordert de aanmaak van collageen. Alsof dat nog niet genoeg is, bevatten kersen ook meer antioxidanten dan ieder ander fruit.

Aardbeien

Het perfecte zomerfruit! Ben jij iemand die graag wat zonuren meepakt? Eet na afloop van je zonsessie lekker wat aardbeien. Ze helpen namelijk bij een beschadigde huid door UV-straling, plus ze gaan huidveroudering tegen.

Bananen

Behalve de lekkere en zoete smaak, is de banaan erg nuttig voor je huid. Door het hoge gehalte aan kalium blijft de vochtigheid van je huid in balans. Heb jij vaak last van droge plekjes op je huid? Dan kan jij wel eens een kaliumtekort hebben. Hoog tijd om een banaan te pakken.

Ananas

Deze exotische fruitsoort bevat als enige het spijsverteringsenzym bromelaïne. Daarnaast helpt ananas ook bij ontstekingen en een gezwollen huid. Ananas wordt daarom zelfs in een aantal culturen als medicijn gebruikt.

Kiwi

Last van een vale huid? Waag je eens aan een kiwi. Kiwi’s zitten namelijk boordevol vitamine C, dat veel goeds doet voor de uitstraling van je huid. Eet gerust de schil erbij op. De schil van een kiwi bevat nog meer vitamines dan de hele binnenkant bij elkaar. Het proeft misschien een beetje raar, maar geloof ons; de schil is eetbaar.

Let op: je huid kan overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen. Bekijk welke fruitsoort het beste voor jou werkt.

Leave a comment