Nog even en je staat in je mooiste jurk in de keuken om de kalkoen te bedruipen, de champagne open te ploppen en de slagroom op de desserts te spuiten. Met zoveel drukke dagen in het vooruitzicht is een verwenweekendje vol luxe precies wat je nodig hebt om er straks weer tegenaan te kunnen. Hier vind je culinair genot, opzwepende klanken en ontspannende stoombaden voor een weelderig weekendje weg.

Champagne, kaviaar en kunst

In het hart van St. Petersburg vind je de Lion Palace. Natuurlijk word je begroet door twee kolossale leeuwen bij de entree, opgevolgd door een receptionist die je een glas champagne en wat kaviaar aanbiedt. Welkom in Rusland. Het historische hotel dateert uit de negen- tiende eeuw en is al een genot voor de kunstliefhebber. Het Heritage museum is om de hoek. De vraag is of je daar ooit komt want de Luceo Spa van het hotel heeft al verschillende prijzen gewonnen en dat is niet voor niets. Vier verdiepingen met glazen plafonds, stoomcabines en een vitaliserend zwembad waarin je eindeloos wilt blijven dobberen. Tip: Boek via de website classictravel.com voor gratis VIP-upgrades

De jaren twintig

Nog even en we beginnen aan een nieuwe ‘twenties’ maar of die net zo roerig gaan worden als die van de vorige eeuw, moeten we maar afwachten. Wie geen geduld heeft en dol is op de Roaring Twenties kan haar hart ophalen in Hotel Belles Rives, dat precies tussen Juan-les-Pins en Cap d’Antibes in Zuid Frankrijk ligt. In dit schitterende Art Deco hotel herinnert alles, van de inrichting tot aan de jazzy klanken, je aan deze periode. Dineren doe je aan het water, uitrusten op het strand en ’s avonds trek je je mooiste jurk aan voor een avondje uit zoals dat alleen in de roerige twintiger jaren kon. Tip: laat je inspireren door de Netflix-serie Las Chicas del Cable voor een perfecte outfit.

Trendsetter

Ellie Goulding is in vele opzichten een echte trendsetter. Allereerst deed ze het met Prins Harry voor hij of wij ooit maar gehoord hadden van Meghan Markle en ten tweede viert zij vakanties volgens de voorspellingen van de trendwatchers. Want wat zeggen deze? Vrouwen gaan in 2020 steeds vaker alleen op vakantie. Ze gaan korter. Ze kiezen voor ultieme luxe én dat het liefst in eco-vriendelijke resorts. Voor Ellie Goulding is zoiets een weekendje 1 Hotel South Beach in Miami. Het dakterras kijkt over het water uit en binnen een kwartiertje zit je in het centrum van Miami. Een kamer kost gemiddeld zo’n € 600,- maar zoiets moet je natuurlijk over een heel jaar zien. Tip: geen tijd in het najaar? Boek een kamer in februari voor de laagste prijs om hier heerlijk uit te rusten.

Benieuwd naar meer van zulke toplocaties voor een weelderig weekendje weg? In de BEAUTYplus die nú in de winkel ligt vind je nog meer hotspots!