Actrice Helena Bonham Carter zag er verschrikkelijk tegenop om de vijftig te passeren. Ze was bang dat alles bergafwaarts zou gaan, maar niets is minder waar. De ene na de andere rol ligt voor haar voor het grijpen en ze zit naar eigen zeggen beter in haar vel dan ooit tevoren.

Hoewel ze eerst juist bang was om vijftig te worden, vertelt ze nu in een interview: ‘Ouder worden is een zegen dat moeten veel meer vrouwen zich realiseren, wees niet bang.’ De actrice is blij dat er tegenwoordig ook niet echt meer sprake is van leeftijdsdiscriminatie in de filmwereld. ‘Ik denk niet dat ik ooit gelukkiger ben geweest en ik voel me beter dan ooit tevoren. Toen ik jong was werd je in de televisiewereld vanaf je dertigste al als oud gezien, nu zie je steeds vaker karaktergedreven shows op televisie waardoor er veel meer keuze en werk is.’

Helena is te zien in The Crown seizoen 3 als prinses Margaret. Leuk detail: die heeft ze ook in het echt ontmoet! ‘Ze zei tegen me: ‘Je wordt steeds beter hè?’ Ik neem aan dat ze het over mijn acteerkunsten had’, aldus Helena.