Paris is always a good idea, vond Audrey Hepburn. De diva had volkomen gelijk. Parijs is prachtig in ieder seizoen maar in de lente zindert de stad van de liefde en romantiek. Wij zochten alvast de leukste hotspots voor je uit. Pak je koffer en sla deze adresjes op. Santé!

Kong
Philippe Starck ging los op inrichting en dat is te zien. Hipper dan hip, met uitzicht over Parijs en niet voor niets ooit het decor van Sex & The City. Feest, tot diep in de nacht!
Rue du Pont neuf

Pink Mamma
Natuurlijk kom je hier voor de geweldige Italiaanse keuken waar je verse pizza’s en pasta’s kunt eten maar ook voor de cocktails. En de omgeving, natuurlijk, want het restaurant is gevestigd in een mooie kas vol bloemen en planten met heerlijke zitjes waar je uren wilt blijven hangen.
20 bis Rue de Douai

Jaja
Lekker lunchen doe je b Jaja. Voor ongeveer twintig euro schotelen ze je het menu van de dag voor. Lekker Frans, nauwelijks toeristisch en ongelooflijk sfeervol. En dat alles in de leukste wijk van Parijs, Le Marais.
3 Rue Sainte-Croix de la Bretonniere

Clown Bar
Reserveren is hier een must want dit kleine wijnbarretje is très populair. Vooral in de herfst en winter want het bevindt zich op loopafstand van Cirque d’Hive, het wintercircus van Parijs. Kies één van de geweldige biologische wijnen van de kaart, bestel een paar exquise hapjes en je vergeet dat er op loopafstand nog een paar andere clowns op je wachten.
114 Rue Amelot

Café de Flore
Dit was ooit de stamkroeg van Jean Paul Sartre en Simone de Beauvoir. Een van de oudste koffiehuizen in Parijs en nog steeds populair. Kleine ronde tafeltjes, obers in pak en de allerbeste warme chocolademelk van Parijs.
172 Boulevard Saint-Germain

Pershing Hall
Stevig aan de prijs maar heerlijke cocktails én heerlijk eten, als je het tenminste niet erg vindt lang op je tafeltje te moeten wachten. Bestel onze favoriet, The Sparkling met gin, citroen en champagne. Nog even wachten? Prima, doe nog maar een glaasje.
49 Rue Pierre Charron

Paroles de Fromagers
Zeg je Frankrijk, dan zeg je kaas. Deze kaasbar in het 11e arrondissement serveert goddelijke kazen op een plankje met vijgen, brood en druiven. Laat je adviseren over de wijn of port die je hierbij drinkt en laat je tong een dansje doen met je smaakpapillen want zoveel genot is hemels.
41 Rue du Faubourg du Temple

Café Charlot
Hier kun je terecht voor ontbijt, lunch, diner of op welk moment van de dag je maar zin hebt in die typisch fijne Franse sfeer. Wat je ook neemt, bestel een ijsje als dessert. Want dit komt van Maison Berhillion en dat is zooo yummie! 38 Rue de Bretagne

L’As du Fallafel
Dit is de allerpopulairste falafeltent van de hele Marais.
Zo populair dat er altijd een rij staat. Laat je daar niet door tegenhouden en bestel de klassieke vegetarische falafel met rode kool, gegrilde aubergine en yoghurtdressing. Binnen zitten kan, maar wie kiest voor de streetfood-variant kan lekker eten én alvast een beetje winkeletalages k ken in de Rue des Rosiers.
32-34 Rue des Rosiers

Le Dôme du Marais
Omdat Parijs en romantiek hand in hand gaan, is een etentje bij Le Dôme du Marais een must. De serre is sfeervol maar vraag om een tafeltje onder de lichtkoepel van glas in lood. De kaart is geweldig en de chef werkt alleen met lokale ingrediënten die hij haalt bij boeren uit de omgeving van Parijs. Gegarandeerd een bijzondere avond.
53 bis Rue des Francs Bourgeois