Gwyneth Paltrow heeft de gladde, stevige en superzachte huid die we allemaal graag willen hebben. Geen bobbeltjes, pukkeltjes en zelfs geen spoortje van cellulite. Dat komt vast door die dure sterren-spa-behandelingen waar wij alleen maar van kunnen dromen? Mis, het geheim van Gwyneth’s zachte huid kost nog geen tientje én wat discipline.

Gwyneth zweert namelijk bij ‘dry brushing’ en dat betekent eigenlijk ‘je huid met een droge borstel gladwrijven’. Gwyneth zou Gwyneth niet zijn als er geen specifieke eisen aan de borstel gesteld zouden worden dus is het volgens de actrice ab-so-luut noodzakelijk om een borstel met natuurlijke haren aan te schaffen. Door de combinatie van de stugge borstelharen en de droge huid wordt droogborstelen een hele simpele manier van exfoliëren. Doordat er geen water of andere producten aan te pas komen is de wrijving heel effectief. Maar let op: de wrijving mag niet te hard worden want het is natuurlijk niet de bedoeling om je huid te beschadigen.

Dit is wat het doet:

Het droogborstelen reinigt de huid, maakt de poriën schoon en geeft de bloedcirculatie een stevige oppepper. Omdat Gwyneth vindt dat je tijdens het droogborstelen met niets anders bezig mag zijn dan aandacht te besteden aan je lichaam, is het ook nog eens een mooie vorm van mindfulness. Eentje die je niet alleen een roze velletje maar ook een glad lichaam oplevert. Hoewel Gwyneth zegt dat droogborstelen ook cellulite kan verminderen zijn er geen onderzoeken die dat onderbouwen. De borstel werkt namelijk vooral óp de huid en cellulite zit ónder de huid. Wel is het aannemelijk dat het droogborstelen het lymfesysteem activeert waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en dat is natuurlijk ook wat waard.

En zo doe je het:

Droogborstelen doe je voor je ‘s avonds gaat douchen. Begin bij je voeten en en borstel langzaam naar boven toe, in de richting van je hart. Wissel cirkelbewegingen af met korte en lange strijkende vegen. Na vijf minuten stap je onder de (lauwe!) douche en smeer jezelf na het afdrogen in met een hydraterende bodylotion. Het resultaat? Jij glijdt met een schone en streelzachte huid tussen de lakens. Slaap lekker!

Schaf hier je eigen ‘droge borstel’ aan voor nog geen tientje!