In de zomer lopen we maar al te graag op een paar mooie, spierwitte sneakers. Want wat staat dat toch goed bij onze gebruinde benen! Alleen ons kennende, zijn die spierwitte schoenen niet voor een lange tijd spierwit… al snel sieren vlekken en zwarte vegen de zijkanten van onze sneakers. Om te voorkomen dat jij, al na een paar keer dragen, een nieuw paar moet kopen, hebben wij tips om die vervelende vlekken uit je sneakers te krijgen.

1. Azijn

Waarschijnlijk heb je al geprobeerd om de vlekken met een doek en warm water te verwijderen, maar zonder resultaat. Probeer het eens met witte natuurazijn! Pak een schone doek uit de kast en giet er een beetje witte azijn op. Probeer de vlekken er zachtjes af te wrijven.

2. Shampoo

Wellicht heeft het azijn al een groot deel van de vlekken verwijderd, maar zit je nu nog met een paar nare, smerige vlekken. Loop naar je badkamer en haal je shampoofles tevoorschijn (ga wel voor de mildste variant, het liefst een babyshampoo). Pak de schone doek er weer bij en wrijf hiermee de shampoo over de vieze vlekken. Als het goed is zie je de vlekken steeds minder zichtbaar worden of zelfs verdwijnen!

3. Wonderspons

De wonderspons (ook wel melamine spons) kan voor ‘wonderen’ zorgen vanwege zijn dichte structuur. De vlekken die je er met de doek niet uit hebt kunnen krijgen, kan je waarschijnlijk met deze spons wel verwijderen. Maak de spons een beetje nat en ga vervolgens zachtjes over de vlek heen.

4. De hoop opgegeven?!

Lukt het je echt niet om met de bovenstaande trucjes de vlekken te verwijderen? Ga dan eens langs de drogist en koop een witte nagellak in de tint van je schoen. Natuurlijk maak je jouw schoen hier niet écht schoon mee, maar het kan je vlek wel minder opvallend maken of zelfs bijna doen verdwijnen. Om je schoenen wat schoner te laten ogen, kan je ook nieuwe, schone veters kopen. En als allerlaatste poging: de wasmachine… (wel op eigen risico).

Leave a comment